curriculum vitae

MgA. LIBUŠE RUDINSKÁ

image/jpeg

narozena  v Uherském Hradišti
1993-1999 studia na FAMU obor fotografie.
V letech 1999-2002 spolupracovala s Jaromírem Štětinou se kterým natočila dokumentární filmy v Keni, Gruzii, Arménii, Ázerbájdžánu a v Afghánistánu. Od r. 2002 se zabývá tvorbou dokumentárních filmů. Na volné noze, externě spolupracuje s Českou televizí. Je producentem a zároveň tvůrcem svých dokumentárních filmů.


Filmografie:
2000 Afrika-ztráta imunity
2000 Etiopie-země mé krve
2001 Josephina –Africký příběh
2001 Gruzie v roce jedna 
2001 Horští Židé v Ázerbájdžánu
2001 Náhorní Karabach deset let poté
2002 Šestá polní v Afghánistánu
2002 Ženy mého života
2002 Afghánské evangelium
2003 Hranice dospělosti (o kauze Pavla Opočenského)
2004 Jen muž a žena? (O homosexuálních sňatcích v San Franciscu)
2005 Rusko: konečná na východě ( cestopis pro společnost Febio)
2006-7 Dvacet bezesných let
2007-8 Václavák 2008
2007-8 Uloupené mateřství
2008 Hildegarda z Bingenu
2009 Karmelitky
2009 Buď hodná, nebo mi tě vezmou
2009-11 Můj otec George Voskovec
2012 Návraty dokumentaristů- Pavel Opočenský po deseti letech
2012-14 Pavel Wonka (v produkci)

studijní pobyty a stipendia:
1995 Notthingham Trent University, Nottingham - Velká Británie
1997 Kyushu Sangio University, Fukuoka – Japonsko
1999 Státní univerzita ve Voroněži, Voroněž – Rusko
2003–2004 San Francisco State University (SFSU), San Francisco – USA-Fulbright scholarship
 

Granty a ocenění: 1994 Nová jména PHP – 2. cena
1995 Czech Press Photo – 3. cena
1995 International Cultural Foundation Amsterdam – 3. cena
1996 Grant Open Society Fund (Sorosova nadace) na letní pobyt v Rusku
1997 Czech Press Photo – 1. cena
1997 Bunkacho – stipendium japonské organizace Bunkacho na tříměsíční pobyt v Japonsku
1998 Grand Prix de la ville de Vevey , Švýcarsko– 1. cena, Alpa
1998 Grant Nadace Český literární fond na fotografický pobyt v Rusku
1999 Grant primátora Hlavního města Prahy na fotografování proměn Hlavního města Prahy
1999 cestovní grant Nadace Hlávkových na cestu do Ruska
1999 Czech Press Photo – 2. cena
2000 Czech Press Photo – 2. cena
2001 Grant Státního fondu na podporu a rozvoj české kinematografie, finanční podpora dokumentárního filmu: Gruzie v roce jedna (spolu s Jaromírem Štětinou)
2002 Fulbrightovo stipendium na roční studijní pobyt ve Spojených Státech 
2003 Grant nadace Vize 97 Dagmar a Václava Havlových, příspěvek na produkci dokumentárního filmu v USA
2008 Grant Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie-Uloupené mateřství
2008 Grant Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie-Dvacet bezesných let
2009-10 Grant Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie-Můj otec George Voskovec
2012 Grant fondu kinematografie na výrobu DVD a distribuci dokumentu Můj otec George Voskovec
2012 Grant fondu kinematografie na výrobu dokumentu Pavel Wonka (premiéra 2014)
2012 Grant fondu kultury na vznik knižní monografie Jiří George Voskovec-Americká léta (plánováno na rok 2014)
2012 finanční dar Hejtmana Královéhradeckého kraje na výrobu dokumentu Pavel Wonka